Mediterranea Θαλασσινό Νερό από την εταιρία Δ.Φλεριανός & Σια Ε.Ε στην Mediterranean gastronomy forum by Chef’s club of Greece.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΕΥΣΗ

ΠΕΡΙΕΧΕΙ

78 ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΚΑΙ ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΜΑΣ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ?
Σε σύγκριση με το αλάτι, γνωστό ως χλωριούχο νάτριο, το θαλασσινό νερό της mediterranea, περιέχει 86% χλωριούχο νάτριο και το υπόλοιπο 14% περιέχει μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά στον οργανισμό μας.

Το προϊόν Meditarranea Agua de mar είναι καθαρό θαλασσινό νερό, που έχει αντληθεί από τη Μεσόγειο, ιδανικό για την εκτέλεση εξαιρετικών μαγειρικών συνταγών με ψάρι και θαλασσινά, χαρίζοντας επίσης μια γεύση από θάλασσα σε σαλάτες, ζυμαρικά & λαχανικά.
Μαγειρεύοντας με θαλασσινό νερό βελτιώνεις τη θρεπτική αξία των τροφών, επειδή το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το ιώδιο που περιέχει αποτελούν μέρος της φυσικής τους σύστασης.
Το μαγείρεμα με θαλασσινό νερό είναι πιο υγιεινό χάρη στη σύσταση του, η οποία είναι η σύσταση ενός απολύτως φυσικού προϊόντος, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι συντελεί στη μείωση της κατανάλωσης κοινού μαγειρικού άλατος στο φαγητό.
Μάθετε τα οφέλη του και εντάξτε το στην μαγειρική σας.

Υγιεινές Ιδιότητες

Το προϊόν Meditarranea Θαλασσινό Νερό περιέχει το πλήρες φάσμα των ιχνοστοιχείων σε τέλεια αναλογία και στην καλύτερη μορφή για την εύκολη και πληρέστερη απορρόφηση και αφομοίωση τους από το σώμα μας.

Το προϊόν Meditarranea Θαλασσινό Νερό περιέχει (mg/l)

•Nάτριο (11583) •Κάλιο (448)

•Μαγνήσιο (1280) •Ασβέστιο (406)

•Φώσφορος (0,92) •Σίδηρος (0,01)

•Ψευδάργυρος (0,08) •Χάλκος (0,06)

•Μαγγάνιο (0,002) •Φθόριο (0,8)

•Σελήνιο (0,002) •Χρώμιο (0,002)

•Μολυβδαίνιο (0,20) • Ιώδιο (0,06)

Το προϊόν Meditarranea Θαλασσινό Νερό προσφέρει:

Ισορροπημένη διατροφή: προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα βασικών θρεπτικών συστατικών σε φυσική και ισορροπημένη μορφή.

Υγεία: σας επιτρέπει να αντικαθιστάτε το κοινό μαγειρικό αλάτι σε όλα τα πιάτα που παρασκευάζετε.

Ζωτικότητα: σας βοηθά να αντικαθιστάτε τα ιχνοστοιχεία που χάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας των καθημερινών σας δραστηριοτήτων .

Ελαφριά πέψη: διευκολύνει τη πέψη των τροφών γιατί ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας.

Η χρήση του συνιστάται από το Fundation Dieta Mediterranca- www.fdmed.com

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΩΣ ΠΕΡΙΧΥΜΑ

Αν αρχίσετε να πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού με ένα μίγμα θαλασσινού νερού (85% γλυκό νερό -15% θαλασσινό νερό), οι σαλάτες θα γίνουν πιο νόστιμες και δε θα χρειάζονται προσθήκη μαγειρικού άλατος. Για να γίνει ακόμη πιο έντονη η γεύση θάλασσας ,ψεκάστε την επιφάνεια της σαλάτας με λίγες σταγόνες Meditarranea Θαλασσινό Νερό.

AΠΟΨΥΞΗ

Bάλτε το ψάρι να αποψυχθεί σε ένα σκεύος και καλύψτε το με Meditarranea Θαλασσινό Νερό , εντελώς καθαρό, χωρίς να προσθέσετε καθόλου γλυκό νερό. Αφήστε το έκτος ψυγείου μέχρις ότου αποψυχθεί.

ΠΛΥΣΙΜΟ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό νερό χωρίς ανάμιξη με νερό της βρύσης προκειμένου να πλύνετε και να επεξεργαστείτε το ψάρι και τα θαλασσινά.

ΒΡΑΣΤΑ

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη συνηθισμένη ποσότητα νερού της βρύσης με ένα μίγμα που θα περιέχει θαλασσινό νερό στις εξής αναλογίες:

Για τα θαλασσινά: 0% Γλυκό -100% θαλασσινό

Για τo Ψάρι: 15% Γλυκό -85% θαλασσινό

Για τις Πατάτες: 55% Γλυκό -45% θαλασσινό

Για τα Λαχανικά: 65% Γλυκό -35% θαλασσινό

Για το Κοτόπουλο: 65% Γλυκό -35% θαλασσινό

Για τα Ζυμαρικά: 80% Γλυκό -20% θαλασσινό

Για το Ρύζι: 85% Γλυκό -15% θαλασσινό

Το θαλασσινό νερό, άμα χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Δρ. ΜAGDA CARLAS – Master στην Επιστήμη και την Τεχνολογία Τροφίμων, Ειδικός στη Διαιτολογία & τη Διατροφολογία.

Η εταιρεία Meditarranea Θαλασσινό Νερό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εστιατορίων, προσφέρει το προίον της σε συσκευασίες των 3L, των 10L και των 20L λίτρων. Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του Θαλασσινού νερού στην κουζίνα σας και ανακαλύψτε ξανά τις γεύσεις της Μεσογείου.

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Υποκαταστήστε ένα μείγμα θαλασσινού νερού σύμφωνα με τις πρότυπες συστάσεις για τη συνήθη ποσότητα νερού της βρύσης που χρησιμοποιείτε.

ΑΠΟΨΥΞΗ

Τοποθετήστε το κατεψυγμένο ψάρι ή τα οστρακοειδή σε έναν παραλήπτη και καλύψτε το μεσογειακό καθαρό θαλασσινό νερό. Αφήστε το έξω από το ψυγείο μέχρι να ξεπαγώσει.

ΙΣΟΤΟΝΙΚΑ ΠΟΤΑ

Μπορείτε να ετοιμάσετε εξαιρετικά ισοτονικά αθλητικά ποτά με το πλήρες φάσμα των ανόργανων συστατικών που απαιτούνται για την καλύτερη και ταχύτερη ανάρρωση μετά από τη σωματική άσκηση.

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΨΩΜΙ

Για μια γευστική συνταγή και μια αφράτη γεύση, προσθέστε 600-700 ml του θαλασσινού νερού για κάθε κιλό αλεύρι.

Το Θαλασσινό νερό μας έχει κερδίσει 2 αστέρια στο Golden Star για την εξαιρετική γεύση και υψηλή ποιότητα που φέρνει στο φαγητό σας. Βραβεύτηκε από την πιο ειδική κριτική επιτροπή στον κόσμο, η οποία περιλαμβάνει 120 σεφ και σομελιέ από τις πιο εκλεκτούς γαστρονομικούς συλλόγους στην Ευρώπη.