Κοκκινόψαρο ή Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά:
- 1 Σφυρίδα ή Κοκκινόψαρο μεγάλο περίπου 1 κιλό
- 3 καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 μικρό μπρόκολο κομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζανάκι . άσπρο κρασί
- 2-3 κουτ. θαλασσινό νερό
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη σε φέτες
- πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι βασιλικό ή θυμάρι
Διαδικασία: Βάζετε πάνω στο ψάρι σας από μισή φέτα λεμονιού. Το τοποθετείτε στη μέση ενός λαδωμένου πυρέξ και του ρίχνετε λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε τα λαχανικά , με το κρασί, το λάδι, το πιπέρι και την ντομάτα. Τα βάζετε γύρω από το ψάρι και τους προσθέτετε τα αρωματικά και τα κρεμμύδια. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες θαλασσινό νερό . Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Κάθε 10 λεπτά το ραντίζετε με το ζουμί του.